Globe Holidays
> Europe > Italie > Toscane > Sienne > Itinéraire Routier > La cathédrale de Sienne
Sienne
La cathédrale de Sienne
La cathédrale de Sienne
La Cathédrale
Ndërtesa qëndron mbi një tempull pagan kushtuar perëndeshës Minerva. Ndërtimi i Duomo ekzistuese filluar në 1200, me seksione kryesore përfunduar tashmë nga 1215.Kube është ndërtuar ndërmjet 1259 dhe 1264. Dizajni Latin kryqin e kishës përfshin tre sahne dhe këllëf tërësisht në shirita të alternuara mermer të zi dhe të bardhë, një referencë për ngjyrat e zezë dhe e bardhë e stemën e qytetit të Sienës.Pjesën e poshtme të fasadës është ndërtuar në mes të 1284 dhe 1296, ndoshta nën mbikqyrjen e Giovanni Pisano. Në 1317 ka filluar punën në zgjerimin drejt zonë e njohur sot si Piatta Valle. Ndërtimin e Duomo në shekullin e trembëdhjetë tregon konceptin e ri arkitektonike në ndërtimin e kishave të mëdha, ndërsa rindërtimi i shekullit të XIV tregon vullnetin për të bërë një katedrale më të madhërishëm.

Një nga puna më kujton është pa dyshim fjalën e të cilit tarsias ishte realizuar me tecniques të ndryshme në periudha të ndryshme që nga viti 1379-1550 që përfaqëson historinë e njeriut dhe në kërkim të tij për sigurinë, përveç në dysheme, kolonën qendrore granit edhe meriton të jetë re e kleri Nicola Pisano në një grup skulpturor.
  • La cathédrale de Sienne
  • La cathédrale de Sienne
  • La cathédrale de Sienne
  • La cathédrale de Sienne
  • La cathédrale de Sienne
Curiosités du Monde
Que trouvez-vous intéressant aujourd'hui?
Nous vous conseillons dans Sienne...
Si vous êtes venu ici vous pouvez aussi être intéressé à